Le qoc est mort
Door: Kim en Maarten
Blijf op de hoogte en volg Kim en Maarten
12 Oktober 2007 | Frankrijk, Lignac
We zijn nu dus op het domein van Puylagorge. Het is hier zo'n ultiem paradijs! Helemaal afgezonderd van de rest van de wereld. We zitten op een eeuwenoude boerderij die nog helemaal gerestaureerd moet worden (foto's kan je op hun site kijken: www.puylagorge.eu). Overdag werken we hier. Ik heb heel de werkplaats herschikt, alles netjes opgeruimd, de keuken afgemonteerd met eikenhout, hier en daar wat elektra gedaan, etc. Kim heeft vooral in de tuin gewerkt en is flink in de keuken bezig geweest en heeft mij ook geassisteerd.
Zondag is in principe de vrije dag en afgelopen zondag zijn we dan ook meteen gaan wandelen samen.
De sfeer is zo fijn...! Dat is moeilijk uit te leggen, maar we genieten hier gewoon elke seconde. Er zijn ook een heleboel beesten hier die allemaal vrij rondlopen; varkens, schapen, kippen, eenden, katten en een hond.
Drie keer per dag eten we met het gezin en de andere twee vrijwilligers samen.
Zondag vertrekken we voor een kleine week richting het hart van het natuurpark waar we ons nu in bevinden (De Brennes). Daar willen we vooral gaan wandelen en gaan genieten van de natuur. Daarna gaan we nog eventjes terug hierheen.
Vandaag hebben we trouwens les gehad van de buurman, in het slachten van een haan. Er waren hier namelijk drie hanen en ze waren constant aan het vechten om de kippen.
Het slachten en klaarmaken was erg interessant. We hebben geleerd hoe je ze het best kunt doden, plukken en hoe je de ingewanden eruit moet halen.
Tot zover voor nu! Iedereen bedankt voor de lieve reacties, wij vinden het super om te lezen!
12 Oktober 2007 - 20:22
ALine:
Achhh!(L) -
13 Oktober 2007 - 09:02
Inge:
Fijn dat het daar zo lekker rustig is. Geniet ervan!
Wel gezellig om met z'n allen te eten enz. XX Inge -
13 Oktober 2007 - 11:50
Theo En Betsie:
Wat leuk om te lezen dat het daar super is! Geniet komende week maar lekker van de natuur in De Brennes dan kunnen jullie daarna nog klussen op het domein Puylagorge en van de fijne sfeer genieten. Inge denkt al dat jullie daar voor altijd willen blijven !?
XX en lieve groetjes -
13 Oktober 2007 - 16:17
Jan En Nathalie:
Heerlijk om weer eens van jullie wat te horen. Fijn dat jullie zo van genieten. Ik denk ook wel eens dat jullie niet meer in Nederland terug willen. Hier is vandaag het weer zomers. Lekker nog tussen de middag buiten gegeten. Ik had vorige week op de markt grapefruit gekocht maar ze worden niet opgegeten. Ik merk wel dat jullie er niet meer in het huis zijn, ik kan niet meer mijn overschot naar jullie schuiven. Nog een week werken en dan gaan wij een paar dagen weg voor de herfstvakantie. Wij gaan waarschijnlijk naar de Ardennes. Jan moet bij iemand (zijn doedelzakbouwerste) een trap restaureren. Zij woont in de Ardennes, in Verviers, dan kan hij even kijken hoeveel werk het is. Wij kunnen een paar dagen lekker uitrusten, wandelen, paddestoelen zoeken etc....
Lieve groeten, -
13 Oktober 2007 - 18:28
Thea Setton:
Ha Kim en Maarten,
Leuk om jullie zo te volgen! Het lijkt me fantastisch om lekker buiten bezig te zijn; het klinkt allemaal zo relaxed (behalve de haan dan!). Dat jullie genieten is wel duidelijk. Hier gaat alles zijn gangetje, op het moment lekker herfstweer en mooie herfstkleuren, dat is ook genieten.
Jullie frans zal intussen wel heel goed zijn! Heel veel groetjes en tot het volgende nieuws!
Thea
14 Oktober 2007 - 18:16
Elwi:
Hey Kim en Maarten.
Fijn dat er weer een e-mail van jullie is.
En wat een mooie foto's.(vooral die van Maarten op de trampoline)
Ja kim het was zondag gezellig geweest, we hadden jullie gemist.
(Nog bedankt voor je lieve e-mail)
Vandaag zijn wij nog even op het land geweest, lekker in het zonnetje gezeten, dus dat was heerlijk.
Heel veel plezier van de week met wandelen.
En mochten jullie nog vlinders zien, dan wel fotograferen he.
Tot mails .
xxx
Hadou war
15 Oktober 2007 - 15:10
Wendy:
Hoi Kim en Maarten,
Ohh wat klinkt dat allemaal goed zeg!! Wel goed geregeld dat vrijwilligerswerk. Heb ff de site gecheckt! Poeehh wat maken jullie toch leuke en fijne dingen mee! Hoop dat t zo blijft :D
Liefs x Wendy -
15 Oktober 2007 - 15:48
Fien:
als jullie de lieve kipjes hier maar met rust laten!
klinkt allemaal weer heel leuk:D en mooie foto's!
ik zit nu een weekje bij pierre, en de poes is superlief! ze kwam ook bij ons slapen!
maargoed,veel plezier nog enzo!
kus,fien -
16 Oktober 2007 - 15:48
Bastiaan:
Dat hebben jullie duidelijk goed voor elkaar! Nou ik wens jullie nog heel veel plezier daarzo!!
groetjes -
18 Oktober 2007 - 07:37
JannesenSuzannes:
Lieve Kim en Maarten,
Wat een gave avonturen beleven jullie allemaal! Heerlijk dat jullie er zo van genieten! Wij bevinden ons op het moment in het mooie Istanbul! En hebben voor het eerst ons campertje verruild voor een hotel in het hartje van Istanbul! Onze Kameel staat onder 24 uurs bewaking op de parking van het hotel. Dat was ook wel nodig, want bij de laatste keer tanken, had men er diesel in gedaan... in plaats van benzine... dat vond onze Kameel niet zo lekker.. en werd een beetje ziekig... Maar Jannes den dokter heeft alles weer gefixt, toen onze Kameel moest kotsen... en zijn maagje schoon leeg was.. Gisteravond laat, in hartje Istanbul, hebben we toen maar besloten hem even op stal te zetten en voor een paar dagen te voet verder te gaan. Wij gaan nu na een goed ontbijtje en een warm bad!! (wat trouwens ook wel hoog nodig was..) de stad eens verkennen!! Wij denken aan jullie!! Werkse en geniet!
Kussen van Ons! -
19 Oktober 2007 - 18:47
Saskia:
Kim en Maarten,
Héél erg bedankt voor jullie kaart en bloempjes voor mijn verjaardag; hoogtepuntje van de dag!!! Heel lief dat jullie aan me denken!!
Echt super om jullie verhalen te lezen, wat een belevenissen weer, echt goed!
Geniet er weer van!!
Liefs, Saskia -
20 Oktober 2007 - 08:51
Geertje:
Echte survivelaars! -
22 Oktober 2007 - 09:56
Berry Setton:
Hoi beiden,
Leuk om jullie ervaringen te lezen. Tijdens de koffie pauze op mijn werk altijd een leuke onderbreking. Voor mij zijn vooral de natuur momenten erg boeiend. Zo ook die foto van een mannetje zandhagedis een Nederland een vrij zeldzaam voorkomende soort. Hebben jullie ook al leuke vogels gezien? Het zal alleen niet makkelijk zijn deze op de foto te zetten. Verder vermaken jullie je daar wel zo te lezen en te zien. Om jaloers op te worden. Veel plezier nog en tot schrijfs.
Groet Berry