Het is begonnen!
Door: Kim en Maarten
Blijf op de hoogte en volg Kim en Maarten
05 September 2007 | Frankrijk, Salviac
De ouders van Kim (Theo en Betsie) zijn een week vakantie met ons mee.
Nu zijn we bij nani (oma van Maarten) in Salviac, dat ligt tussen de Dordogne en de Lot. De reis er naar toe ging goed, we zijn super trots op busbus! Berg op had hij het wel zwaar, soms moesten we even terug schakelen naar de vierde of zelfs de derde versnelling (het laatste stukje naar oma kon zelfs alleen in de eerste versnelling!), maar... we kwamen altijd boven!
Gisteren zijn we bij de boer geweest waar we druiven willen gaan plukken, maar het is nog niet helemaal zeker of de oogst gaat lukken.. volgende week zaterdag moeten we weer naar hen toe en dan horen we meer. Maar omdat het zo'n slecht jaar is geweest (veel regen) zal de oogst slechts 5 of 6 dagen in beslag nemen.
Eigenlijk wilden we dan pruimen plukken, maar die zijn nu al geoogst. Vanaf zaterdag zullen we klusjes voor Alain (opa) en nani doen. Dan blijven we met busbus dus nog lekker even hier! Misschien dat we ook nog appels kunnen plukken in de buurt.
Tot die tijd genieten we van het mooie weer en doen we leuke dingen. Vandaag zijn we wezen kanoen, morgen gaan we naar Roccamadour en vrijdag naar het kasteel van Castelnaud.
05 September 2007 - 20:41
Jels:
Fijn!!!!! :D:D:D
Hoop dat ik de zon naar jullie heb geblazen, dat jullie toch nog druiven kunnen plukken! Hijs hier in ieder geval weg..
Knuffel voor jullie allemaal!! -
06 September 2007 - 11:49
Fam. Kerkhof:
Nou dat ziet er al heeel mooi uitallemaal[de foto's} Pluk de dag maar iedere dag samen,ipv al die druiven&pruimen maar dat lukt ook nog wel daar zulle we voor duimen!Theo nog van harte met je52e en nog heel veel plezier allemaal geniet er lekker van hier is het kachelweer!!!groetjes uit nisseroi -
06 September 2007 - 12:55
Geertje:
Het lijkt wel knollen voor citroenen, maar dan met fruit!
Kunnen jullie elkaar nog verstaan, wanneer je in z'n een de berg opgaat? Busbus roels!! :-D
We contacten.. Kus kus -
06 September 2007 - 18:21
Jan & Nathalie:
Geniet er lekker van.
Het trappentorentje begint echt vorm te krijgen. Pannen liggen er op.
Volgende week klaar. Jan stuurt foto's per email.
Wij hopen dat het druivenplukken zal lukken.
Poupounette is stout, ze mist jullie waarschijnlijk heel erg.
Pierre heeft zijn intrek genomen bij jullie. Het bevalt hem goed. Tot nu toe is het nog erg netjes.
Doe de groeten aan Alain en Nani.
Wij hopen dat Theo en Betsie langs komen om te rapporteren.
06 September 2007 - 18:49
Pierre:
hee gaat het nog allmaal naar wens? ik doe mijn best om het huis goed te onderhouden en het lukt nog best aardig ook. ik heb alleen een beetje mot met poupounette; ze is heel bang voor mij en ze wilt al helamaal niet bij mij op schoot. ze slaapt wel bij mij op bed dus dat is wel leuk. ik dnek dat het komt omdat ze moet wennen en omdat ik een heel ander leef ritme heb en omdat ik alleen ben heb ik minder aandacht voor haar. ik zit nl meer op de studeerkamer dan in de grote kamer omdat ik hier lekker achter mijn computer zit en daar kan dat moeilijker.
verder lukt alles helemaal en leef ik nu lekker op mij zelf.
gr Pierre -
06 September 2007 - 21:04
Joeri En Flo:
Eej kims en maartens!
Die foto's zien er al stoer uit! Het is duidelijk dat jullie echt weg zijn! :P
Flo vind het jammer dat ze niet op jullie afscheidsfeestje was, maar belooft nu om de site scherp in de gaten te houden!
Super veel succes met het plukken van alles wat jullie kunnen plukken.
We gaan jullie missen vanaaf bij het stappen in Nijmegen!
groetjes Joeri en Flo -
07 September 2007 - 05:39
Vera:
heey Kim en Maarten.
Wat onwijs leuk en spannend om zoiets te gaan ondernemen. Ik wens jullie heel veel plezier en geniet er lekker van. Ik zal jullie blijven volgen.
Liefs -
07 September 2007 - 11:44
De Luuntjes:
heej kim & maarten!
hele mooie foto's zeg;) en ook een leuk verhaal om te lezen... jammer dat de oogst maar 5 of 6 dagen duurt.. maar dan hebben jullie in ieder geval wat afwisseling... zo kunnen jullie ook es wat anders plukken dan alleen druiven;)
we hopen snel op een nieuw verhaaltje!
een leuke tijd daar!
groetjes de fam. lunenburg
09 September 2007 - 19:14
Theo En Betsie:
Kim en Maarten, wij hebben een paar onvergetelijke dagen gehad met jullie en ook met Alain en Nani. Wat kan Nani heerlijk koken.
Veel plezier bij Nani, laat je nog maar lekker verwennen en we houden contact.
Kus pap en mam -
10 September 2007 - 08:26
Loes:
Ha Kim en Maarten.
Wij hebben vanaf Parijs gezwaaid toen jullie langs kwamen ;)
Hoop dat er nog wat te plukken valt!
Tot het volgende verhaaltje!
Kus -
10 September 2007 - 15:01
Saskia:
Hé Kim en Maarten,
Goed te lezen dat jullie het naar je zin hebben en dat alles goed gaat! Het klinkt in ieder geval als nog wel even vol te houden :P
Geniet ervan!
X! Sas -
10 September 2007 - 17:22
ELWI:
Ha Kim en Maarten.
Eindelijk is de reis begonnen, en al volop genoten met z'n vieren de eerste week.
Fijn om te horen.
We hopen dat jullie snel weer een berichtje sturen.
Groetjes en xxx uit Oss
Hadou war